( ... items )
Tools

Блек-АР

On-line магазин

Понеделник, 22 Юли 2024

Бронировки

Патрони

Катинари

Врати

Сейфове каси

Дръжки

Брави

Gerda Tytan

Полезни съвети

Внимание клиенти!!!

 

Националният съюз на ключарите в България ПРЕДУПРЕЖДАВА:

 

В интернет пространството, както и по всякакъв друг начин (разлепване на стикери и картички по стълбове, блокове, входове), се забелязва агресивна реклама на различни ключарски услуги на “най-ниски цени”, но няма посочена информация за адрес на ключарско ателие, а само различни мобилни телефони.
Не се доверявайте на случайна информация!!!
Клиенти – внимавайте! Може да станете жертва на непрофесионална и много скъпа услуга. Често пъти това не са професионални ключари, но от стремежа за завладяване на клиенти, те се обединяват в съмнителни картели, без да могат да извършат съответната услуга. След което без вие да разберете се обаждат на професионални ключари, които могат да свършат цялата работа, защото имат знанията, опита и необходимата техника, а тези така наречени „телефонни ключари” обявяват многократно по-висока цена, прибират съответна комисионна, която често пъти е по-висока от цената за услугата, която бихте заплатили при легално работещия професионален ключар.
Така вие заплащате двойно и тройно, а те на това разчитат.

 

НСКБ не е в състояние да се справи по законов начин с това явление.
Всички отговорни за това институции са запознати с проблема и с опита на други европейски държави, за необходимостта от  специален закон, който да урежда правилата в този специфичен бранш, но повече от 10 години стигаме само до проекто – закон или обещания, които така и не влизат в парламента, а без конкретен закон, ние сме безсилни да овладеем създалата се ситуация.

 

 

Затова – нашият съвет е:
Използвайте услугите само на оторизирани ключари, членове на Националния съюз на ключарите, които ще ви се легитимират с валидна членска карта с постоянен номер и стационарно ключарско ателие.

Пълният списък на членовете можете да видите на

http://nalob.com/page_3.html

Логото на Националния Съюз На Ключарите В България е запазена марка.

Знакът може да се използва за реклама и легитимност, единствено и само от редовни членове на съюза или с разрешението на организацията.

Използването от всеки друг, който злоупотребява или преправя логото на НСКБ е строго забранено.

Нарушителите носят наказателна отговорност

по закона за патент.